Från och med 14 juli 2022 är Corteco ny ägare av CityGlas Entreprenad AB.

CityGlas får ny stark ägare och nya partners

Vi blir fler, starkare tillsammans och bättre på det vi gör. Alla i gruppen får sin speciella plats och du som kund kommer få en unik helhetslösning inom det yttre skalet – tak, fasad, fönster och dörrar.

Du som kund till CityGlas kommer att kunna utnyttja de samarbets- och synergifördelar som ett starkare Corteco erbjuder. Vi har tillsammans med Celero Capital och ett antal andra starka varumärken och bolag, ingått ett samarbete kring att skapa en ny grupp inom renovering och underhåll av det yttre skalet.

Andra företag i Corteco gruppen just nu är: Interoc Dörr & Fönster AB, Interoc Fasad AB, Specialbetong Sverige AB och Fog & Fönster inklusive Wimmerbybolagen.

”Vi ser CityGlas som en självklar pusselbit i vår satsning på att bygga en ny grupp inom renovering och underhåll av det yttre skalet för att hjälpa Cortecos kunder att få rätt helhetslösning.”

Peter Möller, Celero Capital

”Cityglas är stolta att kunna bidra med vår specialistkompetens i entreprenader inom glas och partier till Corteco gruppen.”

Per Holmberg, vd CityGlas

Fokus ligger i det yttre.
Hela vårt fokus ligger i det yttre – allt inom tak, fasad, fönster, dörrar och glas. På insidan sitter hjärtat på rätt ställe och glädjen att få göra dig som kund nöjd, vilket betyder att vi alltid försöker leverera det bästa av två världar – ”CityGlas insikter ger dig de bästa av utsikter.” 

En viktig del i Corteco modellen är att vi får behålla vår identitet (inklusive varumärke), vår organisation och kultur samt på vårt sätt att göra affärer – att bibehålla entreprenörskap och lokalt beslutsfattande är helt centralt inom Corteco.

Bra bolag skall bli bättre genom att jobba tillsammans med de samarbetsfördelar som vi nämnt ovan!

På CityGlas ser vi fram emot att fortsätta serva dig som kund på bästa möjliga sätt och samtidigt erbjuda våra anställda trygghet samt nya möjligheter till utveckling, som en del av Corteco gruppen.

Med en proformaomsättning på runt 740 MSEK så kommer vi direkt att vara nummer 2 på den svenska marknaden.

Vad innebär detta. Att det mesta kommer funka precis som vanligt, fast nu lite bättre. Vi kommer få utökade möjligheter att utvecklas med nya starka partners och ägare.

Båda tidigare ägare: Patrik Kejroth och Per Holmberg (VD) samt övriga nyckelpersoner jobbar kvar precis som tidigare.

Vid frågor vänligen kontakta per@cityglas.se

 

Om Celero Capital

Celero Capital har en gedigen erfarenhet inom investeringar i Norden och teamet har bl a tidigare jobbat med bolag som Bygghemma, Instalco samt Kjell & Company. Corteco kommer att fortsätta genomföra tilläggsförvärv för att stärka bolagets möjligheter att erbjuda helhetslösningar över hela Sverige och på sikt även i Norden.

www.celerocapital.com