Nyheter från CityGlas 2020-10-26.

Corteco har förvärvat Cityglas Entreprenad i Stockholm Aktiebolag (”Cityglas”) samt RT Fasadautomatik AB (”Fasadautomatik”) och stärker därmed sin position inom glas och breddar sitt kunderbjudande till att även inkludera fasadautomation.

Förvärven är en fortsättning på den resa som Celero Capital inledde när man skapade Corteco i juli 2022. Båda bolagen kompletterar Cortecos existerande erbjudande, inom renovering och underhåll av fastigheters yttre skal, väl.

Cityglas stärker erbjudandet inom glas- och fönsterentreprenader samt bidrar med spetskompetens inom säkerhets- och specialistglas där man gjort flera installationer av exempelvis skott- och bombsäkra glas.

Per Holmberg, VD på Cityglas, kommenterar: ”Cityglas är stolta att kunna bidra med vår specialistkompetens i entreprenader inom glas och partier till Corteco gruppen.”

Corteco har med förvärvet av Fasadautomatik även breddat kunderbjudandet till att inkludera fasadautomation där Fasadautomatik har en lång erfarenhet och djup kompetens. Erbjudande spänner över sol-/klimatskydd, motorer för rök- och vädringsluckor samt elinstallation och tillhörande styrautomatik.

”Att ansluta oss till Corteco är ett naturligt steg på vår bolagsresa där vi, som del av Corteco, kan erbjuda våra specialisttjänster till en bredare kundkrets. Det ger oss även möjlighet att, genom de övriga bolagen i gruppen, bredda och fördjupa samarbetet med existerande kunder.” säger Roy Hjertén, tidigare ägare och affärsutvecklingschef på Fasadautomatik.

För mer information, vänligen kontakta Viktor Hansson, tf. Förvärvschef på Corteco, på viktor.hansson@corteco.nu

Om Cityglas och Fasadautomatik

Cityglas är en komplett leverantör av glas- och fönsterentreprenader till bygg- och fastighetsbolag. Cityglas har en specialistkompetens inom säkerhets- och specialglas samt tillverkar skräddarsydda fönster och dörrar i trä och metall i sin fabrik i Rosersberg, norr om Stockholm. För mer information, se https://cityglas.se/

Fasadautomatik är en av Sveriges största aktörer inom tekniska lösningar i fasader med inriktning på sol-/klimatskydd, motorer för rök- & vädringsluckor samt elinstallation och tillhörande styrautomatik. För mer information, se https://fasadautomatik.se/

 

 

Om Corteco

Corteco är en partner för fastighetsägare i hållbar renovering av fastigheters yttre skal. Corteco skapades i juli 2022 av Celero Capital genom förvärv av flera specialistföretag som samlat kan erbjuda en helhetslösning för renovering och underhåll av fastigheters yttre skal. Corteco består efter förvärven av Cityglas och Fasadautomatik av fem bolag med totalt cirka 780m i proformaomsättning och 180 anställda. För mer information, se https://corteco.nu/