Nyheter från CityGlas 2020-08-22.

Första spännande uppstartsmötet med gruppen.

Gruppens vd:ar: Leif Domberg Specialbetong Sverige Johan Örengård Interoc DFF, Esbjörn Hallgren Fog&Fönster, och Per Holmberg, CityGlas

Vi är fler, starkare tillsammans och skall bli mycket bättre på det vi gör. Alla i gruppen får sin speciella plats och du som kund kommer få en unik helhetslösning inom det yttre skalet – tak, fasad, fönster och dörrar.

Våra kunder ställer högre krav idag jämfört med för bara några år sedan. De vill ha bästa möjliga kvalitet, men de efterfrågar också produkter som är hållbara ur ett livscykelperspektiv, såväl när det gäller miljö som hur människor och samhällen påverkas i hela näringskedjan. För att hänga med i utvecklingen gäller det att vara steget före och ständigt vässa vårt erbjudande, 
säger Per Holmberg, vd CityGlas.

– Vi är mycket entusiastiska till skapandet av Corteco. Samtliga bolag är väletablerade med kompletterande kunderbjudanden. Corteco ger oss bättre möjlighet till utveckling och samarbete.
säger Johan Örengård, vd Interoc.

Miljöaspekten har fått större betydelse för beslutsfattarna under de senaste åren. Genom att erbjuda energieffektiva lösningar inom renovering av fastigheters yttre skal kan vi tillsammans bidra till minskat klimatavtryck och kostnadsbesparingar för våra kunder,
säger Esbjörn Hallgren, vd Fog &Fönster.

– Vi ser fram emot att bygga den här gruppen tillsammans med de andra bolagen samt att välkomna nya bolag vartefter Corteco förvärvar kompletterande verksamheter,
säger Leif Domberg, vd Specialbetong.

Uppstartsmötet gav mersmak till nya intressanta diskussioner, lösningar och miljötankar som kommer att ge dig som kund ett nytt unikt erbjudande i det yttre.
Fokus ligger i det yttre.

Hela vårt fokus ligger i det yttre skalet – allt inom tak, fasad, fönster, dörrar och glas. På insidan sitter hjärtat på rätt ställe och glädjen att få göra dig som kund nöjd, vilket betyder att vi alltid försöker leverera det bästa av två världar – ”CityGlas insikter ger dig de bästa av utsikter.”

En viktig del i Corteco-modellen är att vi får behålla vår identitet (inklusive varumärke), vår organisation och kultur samt vårt sätt att göra affärer – att bibehålla entreprenörskap och lokalt beslutsfattande är helt centralt inom Corteco.

Bra bolag skall bli bättre genom att jobba tillsammans med de samarbetsfördelar som vi nämnt ovan!

På CityGlas ser vi fram emot att fortsätta serva dig som kund på bästa möjliga sätt och samtidigt erbjuda våra anställda trygghet samt nya möjligheter till utveckling, som en del av Corteco gruppen.

Med en proformaomsättning på runt 750 MSEK så kommer vi direkt att vara nummer 2 på den svenska marknaden.

I klartext innebär detta att det mesta kommer funka precis som vanligt, fast nu lite bättre. Vi kommer få utökade möjligheter att utvecklas med nya starka partners och ägare. Båda tidigare ägare: Patrik Kejroth och Per Holmberg (VD) samt övriga nyckelpersoner jobbar kvar precis som tidigare.

Vid frågor vänligen kontakta per@cityglas.se
 

Om Celero Capital

Celero Capital har en gedigen erfarenhet inom investeringar i Norden och teamet har bl a tidigare jobbat med bolag som Bygghemma, Instalco samt Kjell & Company. Corteco kommer att fortsätta genomföra tilläggsförvärv för att stärka bolagets möjligheter att erbjuda helhetslösningar över hela Sverige och på sikt även i Norden.

www.celerocapital.com