Tjänster och produkter.

Tjänster och produkter.

Tjänster och produkter.

Tjänster.

CityGlas är din totalleverantör av högkvalitativa dörrar, fönster och fasader i trä, stål och aluminium.
Vi är specialiserade på att genomföra omfattande byggprojekt där miljö, säkerhet och kvalitet är våra viktigaste prioriteringar.

Entreprenader.

Cityglas din byggpartner på glas- och fasadkonstruktioner för både kommersiella och offentliga byggnader. Vår projektavdelning erbjuder skräddarsydda lösningar inom projektrådgivning, tillverkning och montering av fasader, dörrar, fönster, räcken och andra specialglaslösningar.

Kvalitet och kompetens
Tack vare vår djupa och breda branschkunskap, säkerställer vi att du får endast de bästa kvalitetsprodukterna till ditt byggprojekt. Vi är auktoriserade glas- och fasadkonsulter, vilket gör oss till en av landets ledande leverantör.

Materialval efter behov och krav
Fördelarna med våra produkter i trä, aluminium och stål är många. Trä ger en naturlig och varm känsla, samtidigt som det är förnybart och är lätt att bearbeta. Aluminiumprodukter ger stora möjligheter till designvariationer med mycket låga underhållskostnader. Stålprodukter är robusta och tåliga, vilka passar särskilt bra för stora och tunga konstruktioner som kräver extra styrka och säkerhet. Oavsett vilket material du väljer, kan vi erbjuda högkvalitativa produkter som uppfyller dina krav och byggnormer. Vi är experter på att hjälpa dig välja rätt lösning på ditt byggprojekt och är övertygade om att vi kan hitta den bästa lösningen för just dina krav.

Miljö och hållbarhet i fokus
Miljö och hållbarhet är en viktig del i vår verksamhet, och därför prioriterar vi att erbjuda miljö- och underhållsvänliga samt återvinningsbara produkter med högsta kvalitet och lång livslängd.

Entreprenader – Projekt.

Tillverkning.

CityGlas erbjuder tillverkning av skräddarsydda glas-, fasadlösningar samt dörrar i trä och metall. Vi hjälper dig skapa den optimala lösningen för dina byggprojekt.

I vår tillverkning använder vi flera material för att passa ditt byggprojekt, inklusive trä, stål och aluminium, vilket ger oss möjlighet att skapa lösningar med bästa funktion och estetik.

Vi förstår vikten av att följa byggnormer för att säkerställa att våra produkter inte bara är estetiska och funktionella utan också säkra, miljövänliga samt hållbara. Vi arbetar noggrant för att uppfylla alla gällande krav och samtidigt tillgodose dina specifika önskemål för att skapa det perfekta resultatet.

CityGlas är stolta över att samarbeta med de bästa partners i byggbranschen för att säkerställa att ditt byggprojekt får högsta kvalitet och de mest hållbara materialen. Genom att kombinera vår expertis med våra partners kunskap och resurser, kan vi erbjuda dig en unik lösning för ditt byggprojekt.

Oavsett om du behöver fönster, dörrar eller en hel fasad till ditt byggprojekt, kan vi hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för just dina behov och krav.

Tillverkning – Projekt.

Service.

CityGlas Service erbjuder en omfattande service för befintliga fasader, dörrar och fönster. Vi förstår vikten av underhåll och att vårda dessa delar för att säkerställa optimal funktion, säkerhet och energieffektivitet.

Vi utför besiktningar av fasader, dörrar och fönster för att säkerställa skicket och att de uppfyller alla säkerhetskrav.

Underhåll och reparationer av befintliga fönster och dörrar, inklusive byte av trasigt glas, justering av gångjärn och lås samt tätning av eventuella luftläckage.

Uppgradering och förbättring av befintliga fönster, dörrar och fasader för att öka energieffektiviteten och förbättrar estetiken.

Vi samarbetar med ledande leverantörer av byggmaterial och teknik för att ge dig de bästa resultaten.

Service – Projekt.

Glasprodukter.

Laminerade skyddsglas klassas enligt SS EN 356

KlassUppbyggnadGlasets tjocklek (mm)
P2A33.2 (6,76)6,76
P2A44.2 (8,76)8,76
P4A44.4 (9,52)9,52
P5A44.6 (10,28)10,28
P6B66.8 (15,04)15,04
P7BMultilamell20,54

Standard- och specialglas.

Vi erbjuder ett brett utbud av standard- och specialglas som är optimerade för olika miljöer och applikationer. Vi förstår att olika miljöer kräver olika egenskaper och funktioner från våra glasprodukter och vi erbjuder skräddarsydda lösningar för att uppfylla byggnormer och krav.

Standardglas
Standardglas är den mest vanliga typen av glas som används i bostäder och kommersiella fastigheter. Det är tillverkat av floatglas och är idealiskt för fönster, dörrar, speglar och andra vanliga applikationer. Vi erbjuder standardglas i olika tjocklekar och storlekar för att passa ditt behov.

Specialglas
Specialglas är utformade för att uppfylla specifika krav och funktioner utöver vad standardglas erbjuder. Vi erbjuder flera typer av specialglas som är optimerade för olika miljöer, inklusive:

Brandskyddsglas
Brandskyddsglas är utformat för att förhindra spridning av brand och rök genom att motstå höga temperaturer under en längre tid.

Ljudreducerande glas
Ljudreducerande glas minskar ljudnivåerna genom att blockera ljudvågor och förbättra ljudisoleringen.

Solskyddsglas
Solskyddsglas blockerar skadliga UV-strålar och minskar värmeöverföringen, vilket gör det idealiskt för användning i soliga miljöer.

Säkerhetsglas
Säkerhetsglas är extremt starkt och motståndskraftigt mot brott, vilket gör det idealiskt för användning i offentliga miljöer där säkerhet är en prioritet.

Dekorativt glas
Dekorativt glas är utformat för att ge en unik och attraktiv estetisk effekt och kan användas för att skapa olika mönster och utseenden.

Vi är experter och certifierade att ge rekommendation för rätt typ av glas för specifika miljöer och applikationer. Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och låt oss hjälpa dig att välja rätt typ av glas för ditt byggprojekt.

Säkerhetsglas.

Säkerhetsglas finns i flera olika varianter, var och en med specifika egenskaper och användningsområden. Vi erbjuder följande typer av säkerhetsglas för att möta krav och behov i olika byggprojekt:

Härdat säkerhetsglas
Härdat glas är upp till fem gånger starkare än vanligt glas tack vare en process där glaset upphettas till höga temperaturer och sedan snabbt kyls ner. Vid krossning bryts härdat glas i små, trubbiga bitar i stället för stora, vassa skärvor, vilket minskar risken för skador.

Laminerat säkerhetsglas
Består av två eller flera glas sammanfogade med en eller flera plastfilmer (vanligtvis PVB). Vid krossning hålls glasbitarna på plats av plastfilmen, vilket minimerar risken för skador och fortsätter att tillhandahålla en barriär mot inbrott och väderpåverkan.

Brandsäkert glas
Speciellt behandlat glas som kan motstå höga temperaturer och förhindra spridning av eld och rök. Brandsäkert glas kan vara härdat, laminerat eller en kombination av båda för att uppfylla specifika brandsäkerhetskrav.

Kul- och Explosionssäkert glas
För byggnader med höga säkerhetskrav, erbjuder vi glas som kan motstå påfrestningar från både kulor och explosioner. Dessa glas består av flera lager glas och lamineringsfilm, vilket ger en extremt hög nivå av skydd.

Isolerglas
Kombinerar de skyddande egenskaperna hos säkerhetsglas med de isolerande egenskaperna hos isolerglas.

Dessa glas används ofta i byggnader där energieffektivitet är en prioritet, samtidigt som de uppfyller kraven på säkerhet.

Varje typ av säkerhetsglas är framtaget för att uppfylla och överträffa gällande byggnormer och standarder. Kontakta oss idag för att diskutera vilken typ av säkerhetsglas som bäst passar ditt byggprojekt.

Säkerhetsklass testas enligt ss EN 12600

KlassUppbyggnadGlastypGlasets tjocklek (mm)
2(B)233.1 (6,38)Lamellglas med PVB-folie6,38
1(B)133.2 (6,76)Lamellglas med PVB-folie6,76
2(B)244.1 (8,38)Lamellglas med PVB-folie8,38
1(B)144.2 (8,76)Lamellglas med PVB-folie8,76
1(B)155.2 (10,76)Lamellglas med PVB-folie10,76
1(B)166.2 (12,76)Lamellglas med PVB-folie12,76

Alarmglas Securit.

En högpresterande lösning för ökad säkerhet. Alarmglas Securit är en avancerad typ av säkerhetsglas som kombinerar fysisk styrka med inbyggd larmteknik. En innovativ produkt som ger en extra nivå av säkerhet för dina kommersiella och offentliga byggnader.

Alarmglas Securit är härdat säkerhetsglas som har en inbäddad larmsensor. Sensorn ansluts till ett säkerhetssystem och utlöser larm om glaset bryts och ger en omedelbar varning vid försök till inbrott, vilket möjliggör snabb respons från säkerhetspersonal eller polis.

Förutom larmfunktionen har Alarmglas Securit samma höga nivå av fysiskt skydd som andra härdade säkerhetsglas. Vid krossning bryts glaset i små, trubbiga bitar, vilket minimerar risken för skador.
Alarmglas Securit är ett utmärkt val för en rad olika applikationer, inklusive butiksfönster, kontorsbyggnader, skolor, sjukhus och andra platser där både säkerhet och snabb detektering av inbrott är av största vikt.

Vi strävar efter att erbjuda lösningar som inte bara möter, utan överträffar dina förväntningar när det gäller säkerhet och kvalitet. Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur Alarmglas Securit kan bidra till säkerheten i ditt nästa byggprojekt.

Dörr- och infästningsprodukter

Trä, aluminium och stål.

Vi på Cityglas förstår vikten av rätt materialval för ditt byggprojekt. Vi erbjuder standard och skräddarsydda infästningslösningar för att möta krav och behov i byggbranschen.

Träinfästningar
Trä är känt för sin utmärkta hållfasthet-till-vikt-förhållande och isolerande egenskaper. Estetiska flexibilitet gör trä till ett attraktivt val för både traditionella och moderna byggnader. Våra träinfästningar är tillverkade med miljövänliga, högkvalitativa och hållbara träslag, vilket säkerställer lång livslängd, minimalt underhåll och liten miljöpåverkan.

Aluminiuminfästningar
Aluminium är ett lätt och starkt material som är idealiskt för att skapa minimalistiska, moderna profil- och fasadsystem. Aluminium är korrosionsresistent och har låga underhållskrav gör det till ett pålitligt val för krävande miljöer. Vi erbjuder aluminiumprofiler med termiska bryggor för förbättrad energieffektivitet samt att aluminium är ett miljövänligt bra val.

Stålinfästningar
Stålinfästningar är bra för mer robusta och högsäkerhetsprojekt erbjuder vi stålinfästningar. Stål har enastående bärkapacitet, motståndskraft och brandsäkerhetsklassning, vilket gör det idealiskt för tunga dörrar och stora fasadpartier. Våra stålinfästningar är behandlade för att motstå korrosion och ge långvarig hållbarhet.
Oavsett omfattningen av ditt byggprojekt, står vårt team på Cityglas redo att erbjuda dig teknisk rådgivning och de kvalitetsprodukter du behöver. Kontakta oss för att diskutera dina specifika krav.